Actualització 20 de febrer

Ahir la presidenta de l’AMIPA, el representant de FAPA Mallorca i l’escola es van reunir amb Llorenç Carrió, regidor de cultura de l’Ajuntament de Palma, el qual ens va confirmar que la biblioteca es tanca, tot i l’oposició del barri. Era una decisió ja presa i no hi ha tornada enrera. S’intentarà fer una ruta segura des de l’escola cap a la biblioteca de Sa Petrolera, però difícilment es podrà mantenir el projecte actual de visita setmanal a la bibliotec que utilitzaven 200 nins de l’escola, ja que suposaria caminar més de 20 minuts d’anada i 20 de tornada, quan ara només suposava travessar el carrer. Una llàstima.

http://www.diariodemallorca.es/palma/2018/02/20/colegio-molinar-pide-biblioteca-final/1289392.html

Actualització 26 de gener

Recordau que seguim amb la recollida de firmes per evitar el tancament de la biblioteca. Podeu firmar a la secretaria, el menjador, o als comerços del barri (Forn de Campos, s’Arc, Bon Brou, farmàcia, etc.).  Podeu descarregar l’escrit d’oposició i la plantilla de firmes aquí per si en voleu dur a més comerços:

Ens han entrevistat en directe al programa d’IB3 TV Cinc Dies, aquí teniu les intervencions:

I també seguim sortint als diaris:

Actualització 25 de gener

Intervenció de la presidenta de l’AMIPA al Ple de l’Ajuntament de Palma d’avui per evitar el tancament de la biblioteca. Totes les entitats del barri ens han fet costat. Gràcies a tothom per acompanyar-nos.

Actualització 23 de gener

El proper dijous 25 de gener, a les 10.00h del matí, l’AMIPA va al plenari de l’Ajuntament (plaça de Cort) per intentar evitar que ens tanquin la biblioteca. Si podeu venir a fer-nos costat tindrem més força. Veniu amb un llibre com a acte simbòlic!

Tot el barri ens fa costat en la nostra petició i s’oposa al tancament de la biblioteca. Ja som catorze entitats: l’AMIPA, l’escola, FAPA Mallorca, l’Associació de Veïns Vogar i Ciar, la Associació de Veïnats Es Born del Molinar, la Asociación de Personas Mayores del Molinar, el Club Bàsquet Molinar, el Club Marítimo Molinar de Levante, el Club Petanca Molineros, la Federació de Veïnats de sa Ciutat de Palma, l’Associació Picarol Dones de Bauxa, la U.D. Rotlet Molinar, la Plataforma Salvem Es Molinar, l’Associació s’Embat i l’Associació Juvenil i Esportiva s’Illeta d’Es Molinar. Gràcies a tots per fer-nos costat!

Hem iniciat una recollida de signatures per evitar el tancament de la biblioteca. Pots llegir el nostre escrit d’oposició – la nostra biblioteca no es tanca i davallar la plantilla de recollida de firmes. Per favor, fes-la córrer per tot el barri per recollir les firmes i ens les féis arribar a l’AMIPA.

Seguim sortint per les notícies, a IB3 han entrevistat a la nostra presidenta i també sortim a Diario de Mallorca.

Actualització 18 de gener

Seguim lluitant per a que no es tanqui la biblioteca. Demà entrevistaran a la nostra presidenta a IB3 a les 15.30 a l’escola, i sortirà a les notícies aquest cap de setmana.

El proper dijous 25 a les 10 del matí anirem al plenari de l’Ajuntament a defensar la nostra postura per a que no es tanqui la biblioteca. Si podeu venir a fer-nos costat millor, quants més siguem més força farem.

Demà divendres al fogueró començarem amb una recollida de firmes per a que no es tanqui la biblioteca i poder-la dur al plenari de l’Ajuntament.

Ja hem xerrat amb totes les entitats del barri i ens donen suport: Associació Vogar i Ciar, Associació Es Born d’Es Molinar, Al Molinar Port Petit, Club Petanca Molineros, … i seguim sumant adhesions.

La FAPA Mallorca s’ha fet ressò de la nostra reivindicació escrivint un article a la seva web:

http://www.fapamallorca.org/el-foment-de-la-lectura-es-fonamental-i-tancar-una-biblioteca-no-es-una-bona-decisio-el-cas-del-molinar-de-palma/

i a twitter en aquest fil:

Actualització 13 de gener

La presidenta i la vicepresidenta s’han reunit el passat dijous dia 11 amb dues representants del Partit Popular de Palma, que s’han interessat en conèxier la nostra postura, i s’han compromès a defensar-la davant l’Ajuntament. El dissabte 13 de gener va sortir publicada la notícia a Última Hora.

https://ultimahora.es/noticias/local/2018/01/13/319979/padres-colegio-del-molinar-rechazan-cierre-biblioteca.html


Com ja deveu saber, s’ha anunciat a diversos medis que la biblioteca del Molinar es traslladarà a la Petrolera el proper mes d’abril:

La postura de l’AMIPA és la mateixa que la de l’escola: volem que es mantinguin els dos espais.

Actualment ja hi ha una biblioteca a sa Petrolera, per tant, havent 20 biblioteques que depenen de l’Ajuntament de Palma, no sabem quins son els motius per tancar la del Molinar i dur-la a un altra lloc. Tot i que la biblioteca del Molinar és de les més petites (només 70 metres), és la tercera de Palma en quan a número de prèstecs (font). I això en gran part és per la seva proximitat a l’escola, que fa que en siguem usuaris habituals.

El que volem tant des de l’escola com des de l’AMIPA és que la gent vagi a la biblioteca, els nins dels darrers cursos de primària surten cada setmana a la biblioteca a fer intercanvi de llibres i així se’ls inculca l’amor per la lectura.

Si es duu a la Petrolera, ja no es podran fer aquestes sortides, que ara es fan perquè la biblioteca està a menys de 5 minuts de l’escola. Això farà que alguns dels alumnes del centre no tornin a anar mai a la biblioteca, ja que des de l’escola no es podran organitzar les sortides al estar tan lluny la ubicació de la nova biblioteca. Se’ns ha dit que hi ha la possibilitat que el bibliotecari vagi a l’escola, però el que volem és que els nins tinguin l’hàbit d’anar a la biblioteca, no que la biblioteca vagi a veure els nins.

L’administració pública ha sigut creada per donar servei als ciutadans, de la millor manera possible… Nosaltres sóm l’ajuntament, la conselleria, el govern… i com a tal exigim, al manco, que la nostra opinió sigui escoltada. No sabem qui, ni el perquè d’aquest canvi, però segurament no ha sigut ningú que visqui al barri, ni que vingui a veure el que passa a la nostra biblioteca familiar. Quan hi anem sempre hi ha nins i nines que venen a estudiar, utilitzar l’ordinador, a llegir… tenen un lloc amable a on poder estar, i malgrat no ser la biblioteca més gran i més luxosa de Palma, és la nostra, a on en Jaume, el seu bibliotecari, ens ha fet sentir com a casa…

Ja que l’Ajuntament no ens ha tingut en compte a l’AMIPA a l’hora de prendre aquesta decisió, demà començam una roda de contactes amb diferents partits polítics de l’Ajuntament per tal d’expresar-los el nostre malestar i intentar trobar alguna solució. Volem agraïr al Partit Popular de Palma perquè s’han posat en contacte directament amb noltros per conèixer la nostra opinió. Intentarem fer arribar la nostra postura a la resta de partits polítics.

Volem agraïr finalment a en Jaume, el nostre bibliotecari, la seva dedicació durant tots aquests anys, és una persona molt estimada a l’escola i, sobre tot, al nostre barri. Esperem seguir veient-lo durant molts d’anys ben a prop de l’escola.

A Twitter podeu seguir aquest fil:

AMIPA Es Molinar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s